Club Brugge – Sporting Lokeren 3-3

Vanochtend rinkelde de wekker al om 6 uur (!) want we moesten vandaag naar Brugge voor de wedstrijd Club Brugge – Sporting Lokeren. Net zoals vorige week tegen Roeselare was dit een match waar we naar uitkeken. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden was duidelijk; De harde ondergrond, een temperatuur net boven de 0 C° en een lichte wind – die de gevoelstemperatuur nog deed dalen – zorgden niet bepaald voor de ideale omstandigheden. Lokeren nam van bij de start de wedstrijd in handen. Djeff en Pelle testten de Brugse keeper uit met schoten die net over of naast gingen. Tegen het spelbeeld in was het echter Brugge die voor het eerste doelpunt zorgde. Enkele minuten later stond het zelfs al 2-0 na een misrekening achteraan bij Lokeren. Lokeren gaf de moed niet op en startte het tweede kwartier – met Nathan in de ploeg als linksachter – met dezelfde overgave als in het eerste kwartier. De match ging goed op een neer met kansen voor beide teams. Met een 2-0 ruststand gingen beide ploegen rusten. Na de rust was het opnieuw Lokeren dat het meeste naar voren trok. Achteraan zorgden Cyrounn, Basile, Nathan en Jasper dat de Brugse aanvallen netjes afgestopt werden. Na een rush van Cyrounn – de man van de match overigens – die mooi inleverde bij Lucas werd het verdiend 2-1. Even later zagen we opnieuw een mooie aanval van Lokeren. Ditmaal was het Basile die de bal mooi opzij legde naar Lucas en de 2-2 stond op het bord. Het Laatste en vierde kwartier zou dus duidelijkheid brengen. Op een counter was het echter Brugge die meteen de 3-2 scoorde. De oorzaak van deze tegentreffer lag aan het slecht meeverdedigen van de flankspelers en spitsen waardoor Nathan en Cyrounn tegenover een overmacht van Brugse spelers kwamen te staan en onheil niet konden voorkomen. Lokeren gaf echter de moed niet op. Nathan bediende Djeff die aan een mooie rush naar voren begon, twee Brugse spelers in de wind zette en nog mooi afrondde ook. 3-3! Dit werd ook de eindstand.

Tennis stond er vanmiddag niet op het programma. De tegenspeler van Nathan had gisteren laten weten dat hij onverwacht een andere afspraak had vandaag.

Ook geen veldcross vandaag. Léonie moet haar krachten sparen voor de belangrijke veldcross volgende week in Mechelen dus stond er enkel een duurloop van een 40-tal minuutjes op het programma.